اختلال اضطراب فراگیر
اختلال اضطراب فراگیر به چه معناست :
اختلال اضطراب فراگیر یک نوع اختلال اضطرابی است که موجب ایجاد نگرانی غیرقابلکنترل و مداوم در فرد میشود و زندگی روزمره او را تحت تأثیر قرار میدهد. این افراد معمولاً احساس ترس و نگرانی غیرعادی دارند و در مورد هر چیزی زود نگران میشوند. معمولاً کار، تحصیل، سلامت و حتی کارهای روزمره موجب بروز نگرانی در این افراد میشود.
علائم اضطراب فراگیر :
افرادی که به اختلال اضطراب فراگیر مبتلا هستند، بیشتر از افرادی معمولی به استرس دچار میشوند و دائماً نگران هستند. این افراد قادر به کنترل کردن اضطراب خود نیستند و معمولاً علائم متفاوتی را تجربه میکنند. این بیماری معمولاً در کودکی یا نوجوانی ایجاد میشود، اما درصد افرادی که در بزرگسالی نیز به اضطراب فراگیر مبتلا میشوند، زیاد است.
-
مشکل در خوابیدن
-
لرزش بدن
-
انقباض عضلات
-
سردرد
-
تحریکپذیری
-
تعریق
-
گرگرفتگی
-
احساس سبکی سر
-
مشکل در تنفس
-
حالت تهوع
-
تکرر ادرار
-
احساس گرفتگی در گلو
علت ابتلا به اختلال اضطراب فراگیر :
زمانی ایجاد میشود که فرد قادر به کنترل استرس درونی خود نباشد. در بسیاری از موارد این بیماری ریشه ژنتیکی دارد و برخی اوقات نیز در اثر به هم ریختن تعادل هورمونها در بیماریهایی نظیر پرکاری تیروئید ایجاد میشود. در بسیاری از مواقع نیز فراگیر در اثر قرار گرفتن در شرایط استرسزا ایجاد میشود و به یک مشکل مزمن در فرد تبدیل میشود.
-
مشکلات هورمونی
-
ژنتیک
-
تیپ شخصیتی
-
تفاوت در عملکرد مغز
عوارض اختلال اضطراب فراگیر :
-
افسردگی
-
مشکل در خوابیدن
-
روی آوردن به مصرف الکل و مواد مخدر
-
مشکلات گوارشی
-
انزوای اجتماعی
-
مشکل در کار کردن و تحصیل
-
کاهش کیفیت زندگی
-
اقدام به خودکشی
روشهای پیشگیری از اضطراب فراگیر :
هیچ راهکار شناخته شدهای برای پیشگیری از اختلال فراگیر وجود ندارد و تنها میتواند با مشاهده علائم جزئی از پیشرفت بیماری جلوگیری کرد.
- کسب اطلاعات بیشتر در مورد اضطراب و روشهای کنترل آن
- کمک گرفتن از دارو برای جلوگیری از استرس و اضطراب
- کمک گرفتن از مشاوره و اقدام به درمان
- قطع مصرف کافئین و سایر محرکها
- مدیریت استرس از طریق خواب منظم و ورزش
- حفظ تعاملات اجتماعی
درمان اضطراب فراگیر :
درمان معمولاً با توجه به شدن بیماری از هر فرد تا فرد دیگر متفاوت است. در بسیاری از مواقع مشکل با مشاوره و تکنیکهای آرام بخشی درمان میشود. برخی افراد نیز لازم است فرد سبک زندگی خود را تغییر دهند و از راهکارهای مؤثر برای کاهش استرس استفاده کنند. در صورتی که فرد از سیگار یا ماده مخدر استفاده میکند، لازم است که آنها را ترک کند.
1. رفتار درمانی
اولین راهکار برای درمان، مشاوره با یک متخصص سلامت روان است. در این روش مشاور سعی میکند تا روی تفکر و رفتار شما تأثیر بگذارد و با ارائه راهکارهای مؤثر به شما کمک کند تا استرس و اضطراب خود را کاهش دهید. معمولاً درمان به این روش پس از 12 ماه اثربخش خواهد بود.
2. استفاده از دارو
راهکار بعدی برای درمان فراگیر استفاده از داور است. معمولاً دوره مصرف دارو و نوع آن با توجه به شدت بیماری متفاوت است. برخی افراد نیاز به مصرف داروی کوتاه مدت دارند و برخی دیگر پس از یک دوره طولانی درمان میشوند. مصرف داروهای کوتاه مدت میتواند به کاهش علائم اضطراب، تنشهای عضلانی و گرفتگی معده کمک کنند.
برخی داروها که تحت عنوان داروهای ضد افسردگی شناخته میشوند، باید برای مدت طولانی مصرف شوند. درواقع اثربخشی این داروها چند هفته بعد از مصرف ظاهر میشود.
درباره مدیریت
دکتر عباس شفیعی ، روان شناس ، متخصص مشاوره و طرحواره درمانگر
نوشتههای بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید