درمان کمرویی
کمرویی به چه معناست :
کمرویی احساس ترس یا ناراحتی است که توسط افراد دیگر به خصوص در موقعیت های جدید یا در میان غریبه ها ایجاد می شود. خجالت یک احساس ناخوشایند خودآگاه است – در وقع ترس از آنچه برخی افراد معتقدند دیگران راجب آنها چه فکری می کنند. این ترس می تواند توانایی فرد را برای انجام یا گفتن آنچه می خواهد مهار کند. همچنین می تواند از شکل گیری روابط سالم جلوگیری کند. کمرویی اغلب با عزت نفس پایین هم مرتبط است. همچنین ممکن است یکی از دلایل اضطراب اجتماعی باشد.
نکاتی برای درمان کمرویی :
1. علت را بررسی کنید.
به دلیل ارزیابی و مقایسه با سایر همکاران؟
یا به دلیل سرزنش مدیر مقتدر؟
یا به دلیل سابقه ذهنی تلخی که از تجارب گذشته با جنس مخالف داشته اید؟
2. وقتی می خواهید در جمعی صحبت کنید توقع نداشته باشید یک سخنرانی بی عیب و نقص و تاثیر گذار داشته باشید . آنچه اهمیت دارد شروع برای صحبت در جمع است.
3. وقتی می خواهید در جمعی صحبت کنید توقع نداشته باشید یک سخنرانی بی عیب و نقص و تاثیر گذار داشته باشید . آنچه اهمیت دارد شروع برای صحبت در جمع است.
4. در مورد مسائل جذاب و سرگرم کننده حداقلی از اطلاعات لازم را کسب کنید.به کمک مطالعه و ورود به فضای مجازی و اینترنت به حداقل آگاهی از موضوعات مورد علاقه خود دسترسی داشته باشید.
5. باور های منفی خودتون را بشناسید و آنها را پس از ریشه یابی کنار بگذارید. ترس از قضاوت و ارزیابی دیگران خودگویی های منفی شما را افزایش میدهد.
6. از آدمهایی با اعتماد به نفس بالا الگوبرداری کنید. در واقع به نوعی از یادگیری مشاهده ای استفاده کنید . در ذهن خود یک فرد جسور با عزت نفس بالا را تحسن کنید و در نظر بگیرید که اگر در شرایطی شبیه شما قرار بگیرد چگونه رفتار خواهد کرد .
7. بررسی کنید چرا در مهمانی ها کم حرف هستید و نمی توانید حرف بزنید؟ در بعضی مواقع افزایش دایره اطلاعات عمومی یا بهبود سبک پوشش میتواند احساس بهتری در شما به وجود آورد و انگیزه شما را برای صحبت در جمع افزایش دهد.
8. ویژگی های شخصیتی خاص خودتان را بشناسید و بپذیرید. بعضی از افراد به عنوان افراد برونگرا اهل تعامل و گفتگو در جمع هستند. از بودن در جمع و گفتگو با دیگران انرژی میگیرند.
راهکار هایی برای درمان کمرویی :
1. خواسته های خودتان را حتی اگر دور از ذهن بود مطرح کنید. این کار باعث میشود که بدانید اتفاق خاصی نیفتاده و فقط « نه »شنیدهاید همین .
2. خود را با هیچ کس در هیچ زمینه ای مقایسه نکنید. این کار باعث کاهش انگیزه و در نتیجه بیشتر فرو رفتن در خودتان می شود.
3. خود را در موقعیت های جدید قرار دهید و ترجیحا از تجربیات کوچک و امن استفاده کنید. مثلاً اگر سخنرانی برایتان سخت است از جمع های کوچک تر شروع کنید.
4. زمانها و مکان های خجالتی بودن تان را شناسایی کنید. هر کسی ممکن است بنا به دلیلی در زمان و مکان مشخصی خجالت زده شود. با تشخیص درست می توانید سراغ آن لحظه و درصدد رفعش باشید.
5. نقاط قوت خود را در نظر بگیرید یکی از تفاوت افراد موفق و ناموفق این است که فرد موفق علاوه بر نقاط ضعفش نقاط قوتش را هم میبیند و به آن توجه می کند در حالی که فرد ناموفق تمام توجه اش به نقاط ضعفش است.
درباره مدیریت
دکتر عباس شفیعی ، روان شناس ، متخصص مشاوره و طرحواره درمانگر
نوشتههای بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید