رفتاردرمانی شناختی
رفتاردرمانی شناختی :
رفتاردرمانی شناختی (CBT) یک نوع رواندرمانی کوتاه مدت و متمرکز بر مسائل حال حاضر است و بر اساس این ایده که شیوه تفکر و احساس فرد بر شیوه رفتار او اثر میگذارد، بنا شده است. تمرکز بر روی حل مشکل و هدف تغییر الگوی فکری مراجع در جهت تغییر پاسخ او به موقعیتهای سخت است. رویکرد CBT میتواند در مسائل و مشکلات سلامت روان بسیاری به کار گرفته شود.
چه زمانی از رفتاردرمانی شناختی استفاده میشود؟
رفتاردرمانی شناختی برای کودکان، نوجوانان و افراد بالغ و برای افراد، خانوادهها و زوجها مناسب است. این روش در درمان افسردگی، اختلال اضطراب فراگیر، اختلال اضطراب پس از سانحه، اضطراب عمومی، اختلالات پانیک، ترس از مکانهای باز، هراس اجتماعی، اختلالات غذا خوردن، مشکلات ازدواج، اختلال وسواسی جبری و اضطراب و افسردگی کودکان موثر بوده است.
از رفتاردرمانی شناختی چه انتظاری داشته باشیم؟
در رفتاردرمانی شناختی شما در ابتدا یاد میگیرید تا افکار دردناک و ناراحتکنندهای که در مورد مشکلات کنونی خود دارید، شناسایی کرده و تعیین کنید که آیا این افکار واقعگرایانه هستند یا خیر. اگر این افکار غیرواقعگرایانه در نظر گرفته شوند، شما مهارتهایی را خواهید آموخت که به شما کمک میکند که الگوی فکری خود را تغییر داده تا با وضعیت کنونی شما متناسبتر باشند.
زمانیکه دیدگاه شما واقعگرایانهتر شد، درمانگر میتواند به شما در تعیین اقدامات مناسب کمک کند. شما احتمالا تکالیفی برای انجام بین جلسات خواهید داشت.
رفتاردرمانی شناختی چگونه کار میکند؟
رفتاردرمانی شناختی نظریات رفتاری و نظریات شناختی را ادغام کرده تا به این نتیجه برسید که ادراک فرد از یک موقعیت، بیشتر از واقعیت آن مشکل واکنش فرد نسبت به آن را تعیین میکند. زمانی که فرد ناراحت یا ناامید باشد، دیدگاه او ممکن است واقعگرایانه نباشد. تغییر نحوه تفکر و نگاه مراجعین به دنیا میتواند پاسخ آنها به شرایط را تغییر دهد.
CBT بر مسائل حال تمرکز داشته، پس درمانگر از مراجعین در مورد اینکه اکنون در ذهنشان چه میگذرد، خواهد پرسید تا افکار و احساسات ناراحتکننده او را شناسایی کند. درمانگر سپس به بررسی این موضوع خواهد پرداخت که آیا این افکار یا احساسات مفید یا معتبر هستند یا خیر.
اگر نیاز به رفتار درمانی شناختی دارید می توانید از لینک جهت نوبت مشاوره استفاده کنید.
درباره مدیریت
دکتر عباس شفیعی ، روان شناس ، متخصص مشاوره و طرحواره درمانگر
نوشتههای بیشتر از مدیریت
دیدگاهتان را بنویسید